Collectieve mogelijkheden

Als Vereniging van Eigenaren heeft u al een collectief dat gezamenlijk beslissingen kan nemen over energievoorziening. U kunt als vereniging zonnepanelen kopen en laten plaatsen. Zo’n Solarsysteem kan heel lucratief voor u zijn. Wij regelen alles voor u. Inclusief alle berekeningen, eventuele vergunningen en voorlichting aan de leden van uw vereniging.

Maar ook als u nog geen officiële vereniging heeft, bijvoorbeeld in een buurt of woonerf, kunt u zich voor dit doel verenigen tot een collectief dat gezamenlijk een Solarsysteem voor haar leden exploiteert. Wij helpen u zo’n energiecoöperatie op te richten en het systeem te realiseren. Samen met u selecteren we een geschikte productielocatie voor uw coöperatie. Dat kan een bedrijventerrein in uw buurt zijn, maar ook de daken van een aantal huizen of een grondlocatie. We zoeken een passende gebiedsgerichte oplossing, wellicht in combinatie met andere duurzame en energiebesparende maatregelen.

Postcoderoosregeling

Alle leden die meedoen in de collectiviteit komen in aanmerking voor een aantrekkelijke belastingkorting. Dat geldt niet alleen voor leden die in hetzelfde postcodegebied wonen als waar de productie-installatie staat, maar ook voor leden in een direct daaraan grenzend postcodegebied. Dat heet de ‘postcoderoosregeling’. Wij kunnen het voor u uitrekenen en uitleggen.